Медицинското чудо Стивън Хокинг почина на 76-годишна възраст - над пет десетилетия

...
Медицинското чудо Стивън Хокинг почина на 76-годишна възраст - над пет десетилетия
Коментари Харесай

Медицинското „чудо“ Стивън Хокинг - все още загадка за лекарите

Медицинското " знамение "  Стивън Хокинг почина на 76-годишна възраст - над пет десетилетия откакто лекарите, диагностицирали го с нормално съдбовно неврологично заболяване, му дават не повече от две години живот, оповестяват в. " Дейли експрес " и Франс прес.
 
Хокинг е подложен на проби на 21-годишна възраст, а на 22 години към този момент е диагностициран с амиотрофична латерална склероза (АЛС), известна също като болест на Шарко, болест на Лу Гериг, болест на моторните неврони.

 АЛС е неврологично заболяване, характеризиращо се с прогресивна недъгавост на моторните неврони - кафези в гръбначния и основния мозък, нормално водеща до парализа и гибел.
 
Болестта най-често стартира със загуба на способността за придвижване на ръцете и краката. С течение на времето за болните става все по-трудно да преглъщат и да приказват. Впоследствие, заради засягане на мускулите на диафрагмата и гръдната стена, болните губят дихателната си дарба. Това е и най-честата причина за гибел при пациентите.
Според медицинската статистика преживяемостта е сред 24 и 36 месеца. Обикновено се диагностицира след 60 годишна възраст, като постоянно се съпровожда от когнитивни увреждания. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР